Leuke slaapplekken in België

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een vakantie dichter bij huis. Buurland België is een populaire vakantiebestemming om vlak over de grens helemaal in de vakantiesferen te komen. In een paar uur tijd ben je al op je plek van bestemming en kunnen je gaan genieten van de mooie natuur, maar ook van de mooie steden met een rijke geschiedenis. Net als de rest van het leven worden ook vakanties steeds duurder. Maar hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de prijzen meestal nog zijn dus het is sowieso altijd een goed idee om je op tijd te gaan oriënteren op een goede bestemming voor je vakantie. Als je op een gegeven moment weet wat je wilt gaan doen en wat de plek wordt waar je vakantie wil gaan vieren kom je met concrete zoekwoorden online vaak een heel eind. Heb je bijvoorbeeld besloten dat je in Dinant of omgeving  wil gaan kamperen zoek dan op ‘camping Dinant’.

Waar kijk je naar bij het uitzoeken van een plek om te overnachten?

Al vele jaren is kamperen een erg populaire manier om vakantie te vieren. Waar je vroeger als je ging kamperen altijd je eigen tent mee moest brengen zijn er nu heel veel verschillende manieren van kamperen bij gekomen. Maar ook het huren van een kamer in een Bed & Breakfast is een leuke optie om te overnachten. In een B&B hangt vaak een huiselijker sfeer dan in een hotel omdat de eigenaren vaak op hetzelfde terrein wonen er minder kamers verhuurd worden. Bij het uitkiezen van een verblijfplaats voor je vakantie  is het sowieso van belang om van te voren te bedenken waar jij waarde aan hecht bij een overnachting. Natuurlijk wil iedereen graag een schone slaapplek met frisse lakens en proper sanitair maar welke omgeving past bijvoorbeeld bij je? Ga je voor een plek midden in de natuur of juist dichtbij of  een stad? Kies je voor een avontuurlijke camping zoals Domaine du bocq of wil jij juist liever in de watten gelegd worden in een B&B in Antwerpen?

Wat zijn de verschillen tussen kamperen en een B&B?

Natuurlijk is het altijd een kwestie van smaak of je liever in een hotel, B&B, appartement of op een camping verblijft. Bepaalde mensen vinden het bijvoorbeeld helemaal niet fijn om in een tent te  moeten slapen omdat de temperatuur binnen in een tent niet goed gereguleerd kan worden of omdat ze in de tent geen beschikking hebben over een eigen toilet. Deze mensen kiezen eerder voor een B&B. Kijk bij het uitzoeken van een B&B wel altijd goed naar hoe de voorzieningen geregeld zijn. Een bed en een ‘breakfast’ zijn logischerwijs meestal onderdeel van een aanbieding maar in sommige B&B’s worden sanitaire voorzieningen bijvoorbeeld gedeeld met andere gasten. Hetzelfde geldt voor een keuken. Soms heb je de beschikking over een eigen keukenblok maar soms is deze niet aanwezig of moet je deze delen. Om verkeerde verwachtingen te voorkomen is het altijd goed om deze zaken van te voren uit te zoeken.

Vergelijkbare berichten